Grenoble

Det perfekte utgangspunktet for franske fristelser!

Grenoble ligger sør-øst i Frankrike, med byer som Lyon og sveitsiske Genève innen rekkevidde. Grenoble ligger ved foten av de franske alper og dette er byen du flyr til hvis du skal til kjente steder som La Grave, Les Deux Alpes og OL-byen Albertville.

Grenoble er kjent for sin ingeniørutdannelse, og mange nordmenn har studert her. I dag er byen spesielt kjent for nanoteknologiutdanningen, og mange NTNU-studenter fra Norge reiser hit på utveksling.

Byen har omtrent 160.000 innbyggere og er en koselig, pittoresk by, med masse små restauranter, kaféer og butikker. Det er overnattingssteder i alle prisklasser her, og generelt er prisnivået i denne delen av Frankrike langt lavere enn i Paris og hvis du reiser over grensen til Sveits. Elva Isère danner en naturlig barriere mot nord i sentrum av Grenoble. Nordsiden var, og er delvis fortsatt, et slitent område, men her ligger også mange av de mest hippe barene og spennende restaurantene.


Skiferie, gourmetreise eller storbykos?

Her er Flyrs lille guide til steder du kan besøke rundt Grenoble samt litt praktisk informasjon.

Lyons matmarked

Lyon - 1,5 time med tog fra Grenoble

Frankrikes mathovedstad og landets nest største by er innen fin rekkevidde fra Grenoble. Selv om Lyon er en stor by er den ganske oversiktlig og byen har et konsentrert sentrum. Lyon er byen for alle som har lidenskap for mat. Her finner du en håndfull restauranter med flere stjerner i Michelin-guiden.

Om du er på jakt etter rimeligere mat har byen også virkelig mye å by på. Gode spisesteder, gjerne med dagens tre-retters til hyggelige priser, finner du nesten over alt. Lyon har også et av Frankrikes mest spennende matmarkeder, med et enorm utvalg av franske oster, skinker, frukt, grønnsaker, krydder og all mulig annen slags spennende og deilig mat (og drikke).

Chartreuse

Chartreuse

Dette vakre skogområdet ligger like nord for Grenoble. Vår, sommer og høst er dette et supert turområde, med fine stier som leder til gamle klostre, spennende grotter og vakre fossefall. Flere steder er det storslått utsikt til snøkledde alper i det fjerne.

Når snøen har falt blir Chartreuse et herlig sted for langrenssport. Hvis du leier bil mens du er i Grenoble er en dagstur rundt Chartreuse en fin måte å se dette vakre området på. Rett nord for Chartreuse ligger vakre Chambéry. Dette er en perfekt stopp for en sen fransk lunsj før dere setter kursen tilbake igjen mot Grenoble.

Grenoble-passet

Hvis du skal være i Grenoble noen dager anbefaler vi deg å kjøpe Grenoble-passet. Velg mellom 24-, 48- og 72-timerspass. Det gir deg fri bruk av offentlig transport i Grenoble, en tur med gondolbanen Grenoble-Bastille og inngang til hulene i Chartreuse. I tillegg får du gratis adgang til en rekke andre steder i Grenoble samt rabatter mange andre steder.
Les mer her.

Les Deux Alpes

Skiferie i de franske alper

Grenoble ligger ved foten av de franske alpene og er et perfekt utgangspunkt for alpinferie. De nærmeste skistedene er Chamrousse og Villard-de Lans, rundt tre kvarters kjøring fra byen. Disse er mindre alpinområder.

Grenobles mest kjente skiresorter er nok Les Deux Alpes og off piste-eldoradoet La Grave. Serre-Chevalier er også i kjøreavstand fra Grenoble. Dette alpinområdet er et av Europas største, med et enormt utvalg av traseer. Andre kjente områder er Les 3 Vallées, Méribel, Courchevel og Valmorel.

Skiferie med barn

Hvis du reiser med barn er det smart å velge et litt mindre skiområde eller et sted med barnebakker og skiskoler.

Disse stedene er anbefalt som de mest barnevennlige skistedene nær Grenoble: Vaujany, Oz-en-Oisans, Villard de Lans, Serre Chevalier, Valmorel, og La Toussuire.

Flyr til Grenoble

Vi lander på Grenoble Alpes Isère Airport. Flyplassen ligger 44 kilometer vest for Grenoble, og det tar omtrent 45 minutter å kjøre til sentrum.
NB! Hvis du leier bil uten bombrikke (kan kjøpes/leies) må du beregne ekstra god tid i høysesong i alpene. Det er til tider lang køer til manuell betaling i bomstasjoner.

Her kan du seflyplassens informasjon om transport til de forskjellige skiresortene.