Flyr logo
Zadar

Fly til Zadar

Velkommen til Zadar, den lille og vakre Kroatiske byen som i 2016 ble kåret til Europas beste reisemål! Trange gater, gamle steinhus, vakker natur og en kystlinje som kan ta pusten fra deg. Fly til Zadar og oppdag byen du også!

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  En ekte sommerby

  Zadar har alt du ønsker deg av en sommerferie. I tillegg til sol, sommer og krystallklart vann kan Zadar lokke med kulturelle opplevelser. I gamlebyen arrangeres det konserter gjennom hele sommeren og gamlebyen er en fullt integrert del av byen, ikke bare for turister. Reiser du litt ut av Zadar, inn i landet, kan du gå på nydelige fjellturer i vakkert terreng. Du kan rafte og prøve deg på strikkhopp - fra hele 56 meters høyde! Og hvis du vil ha en rolig dag ligger sjøen der med strandliv.

  Zadar

  Vakre Zadar

  Øya Ugljan

  Zadar er knutepunkt for fergetrafikk i denne delen av Kroatia. Det går ferger både til Rijeka i bukten innenfor Istria-halvøya og til Dubrovnik helt i sør. Men om du bare skal på en dagstur kan dra ut til en av de mange øyene like utenfor Zadar.

  En halvtimes båttur fra havnen i Zadar ankommer du byen Preko på øya Ugljan. Preko er en laid back småby med fine strender rett utenfor byen. Blir du lei av å ligge på stranden kan du gjøre som mange foretrekker: Nyte en kopp kruttsterk kaffe i skyggen fra pinjetrærne på en av Prekos mange uteserveringer. Ugljan er 24 km lang men bare noen få kilometer bred. Du kommer deg enkelt rundt med leid sykkel.

  Ugljan

  Krystallklart vann på øya Ugljan

  Kornati-øyene

  Kornati-øyene er et naturreservat nord for Zadar. Reservatet har mer enn 140 små og store øyer og er et perfekt sted for en tur med innlagt overnatting, eventuelt en lang dagstur. Kornati-øyene byr på noe av Kroatias beste snorklemuligheter og du kan også seile her. I motsetning til mange av de andre kroatiske øyene har de fleste øyene her lite vegetasjon. Venetianerne brukte det solide tømmeret på øyene til påler, og den dag i dag hviler en god del av Venezia på påler av det som en gang var en frodig pinjeskog på Kornati-øyene..

  Kornati-øyene

  Nasjonalparken Kornati-øyene

  Pag og Zrce, Kroatias "Ibiza"

  Pag er en en øy med mindre vegetasjon enn mange av de andre øyene i området. Her ligger byen Zrce som er Kroatias svar på Ibiza. Zrce har en rekke kjente klubber, og her kan du danse 24 timer i døgnet om du vil. Om sommeren er det mest liv på klubbene Kalypso, Noa & Papaya og på Aquarius.

  Om house- og technorytmene blir i heftigste laget kan du ta en pause på en av de utallige barene på stranden mellom de store klubbene. Det er fastlandsforbindelse slik at du ikke er avhengig av ferge for å komme ut hit. Det er godt med overnattingsmuligheter i nærheten av Zrce, og rett ved klubbene ligger det også en “glamping”-plass.

  Zrce - Kroatias Ibiza!

  Zrce - Kroatias Ibiza!

  Flyr til Zadar

  Vi lander på Zadar Airport (ZAD). Flyplassen ligger 12 kilometer fra sentrum. Det er bussforbindelse fra flyplassen til sentrum av Zadar og også muligheter for taxi.