Flyr logo
Fly til Tromsø

Fly til Tromsø

Tromsø er på mange måter en smeltedigel for hele nord-regionen i Skandinavia. Sommer som vinter blomstrer turismen, med tilreisende fra alle verdensdeler. Fly til Tromsø og utforsk hva Nordens Paris har å by på.

Bestill Flyr-billetter til Tromsø

Bestill Flyr-billetter til Tromsø

Mai 2022 - Aug 2022
  Alle priser er i NOK

  Tromsø by

  Hvis du ikke har vært i Tromsø før er en tur i sentrum en selvskreven ting. Storgata er Tromsøs hovedgate, med butikker og hyggelige kaféer. På Nerstranda er det kjøpesenter, og går du ned mot Hurtigrutekaia passerer du en rekke barer og utesteder.

  Hvis du er i sentrum når Hurtigruten legger til kai på ettermiddagen er det mulig å gå om bord og kjøpe seg litt å bite i og en kopp kaffe eller noe annet å drikke.

  Tromsøbrua med nordlys

  Tromsøbrua med utsikt mot fastlandssiden.

  Ishavskatedralen og Fjellheisen

  Tromsøs mest kjente bygg er nok Ishavskatedralen. Kirken ligger på fastlandssiden av byen, med flott utsyn mot selve Tromsø. Arkitekten bak kirken er Jan Inge Hovig. Han var forøvrig gift med Norges første TV-kokk, Ingrid Espelid Hovig.

  Fra Ishavskatedralen er det en kort tur opp til Fjellheisen. Den enkle måten er selvsagt gondolen, men om du er skikkelig sprek går du sherpatrappen, som med sine mer enn 1000 trinn er en av landets lengste trapper. Utsikten fra toppen av Fjellheisen er, som mange tromsøværinger vil si, forbanna bra!

  Fjellheisen i Tromsø

  Fjellheisen, med Ishavskatedralen i bakgrunnen, til høyre for gondolen.

  Kvaløya og Sommarøy

  Sommarøy ligger ytterst i havgapet, utenfor Kvaløya. Sommarøy er et nydelig sted, med slående vakker natur og kritthvite strender. Er du tøff er det fullt mulig å bade her, men det er mest for friskuser.

  På veien ut til Sommarøy kan du med fordel ta en avstikker til vakre Ersfjorden. Ta med hikingskoene og ryggsekk med mat og drikke og ta deg en tur opp i de vakre fjellene. Alternativt kan du spise deilig mat hos Bryggejentene, som er en populær kafé med deilige blingser, god kaffe og spennende juicer. Bryggejentene har også butikk hvor du kan kjøpe interiørting.

  Bryggejentene i Ersfjordbotn

  Nydelig utsikt ut Ersfjorden hos Bryggejentene

  Lyngsalpene

  Nord-øst for Tromsø, litt under to timers kjøring fra byen, ligger et av Norges flotteste fjellterreng Lyngen. Halvøya med Lyngenalpene er et fantastisk turområde som tiltrekker seg turister fra mange land.

  I sommerhalvåret er det aller finest å gå på fotturer her i perioden fra juni til september når midnattsola gjør dagene lange og nettene tilsvarende korte.

  Om vinteren er Lyngsalpene et ekte eldorado for toppturentusiaster. De tøffeste går på ski fra sjøen og helt opp til de høye toppene, og kjører ned igjen i urørt snø.

  Det er også flere aktører som tilbyr hundesledeturer, fisketurer, utleie av sykler osv. i området.

  Lyngsalpene

  På snowboard i Lyngsalpene.

  Flyr til Tromsø

  Vi lander på Tromsø Lufthavn Langnes, som ligger på øya hvor Tromsø sentrum også ligger. Det tar 10-15 minutter med buss fra flyplassen til sentrum. Det går også regionbusser fra bussholdeplass i gangavstand fra terminalen på flyplassen.