Flyr logo
Fly til Thessaloniki, Hellas' nest største by med Flyr

Fly til Thessaloniki

Thessaloniki ligger ved kysten av Thermaikosbukten og er den nest største byen i Hellas. Her får du en perfekt miks av historiske severdigheter, kulinariske opplevelser og yrende uteliv.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

  Alle priser er i NOK

  Perfekt utgangspunkt for ekte gresk ferie!

  Med sentral beliggenhet ved sjøen i Nord-hellas er Thessaloniki et veldig godt utgangspunkt for å besøke Hellas litt utenfor allfarvei. Reiser du østover kan du for eksempel dra til byen Kavala hvor du kan ta ferge over til nydelige Thasos. Sør-østover kan du reise til Volos hvor du kan komme deg med ferge til Sporadene med Skitahos, Skopelos og Alonisos. Du kan ganske enkelt sette sammen en egen rundreise hvor du ender opp i Athen - her er det bare å sette seg ned med kart og se hvor du har lyst til å reise.

  Thessaloniki by

  Thessaloniki er Hellas' nest største by, med omtrent 1 million innbyggere i byen inkludert forsteder. Det er en storby med flotte gater ved strandpromenaden og masser av hyggelige spisesteder. Går du litt inn fra sjøen finner du trange smug med små kaféer, barer og et heftig uteliv.

  Som en skikkelig gresk storby er matutvalget selvsagt utmerket. Her får du klassiske, greske retter som souvlaki, gyros og ris i vinblad, som på gresk heter dolmaes.dolmades.

  Halkidiki

  De beste strendene på Halkidiki - de tre halvøyene sør for Thessaloniki - ligger på halvøya Kassandra. Det tar omtrent halvannen time å kjøre hit fra sentrum av Thessaloniki.

  Kassandra er flott for deg som har lyst på ekte badeferie, med solfylte strender og gjestfrie grekere. De mest besøkte turistbyene ligger på østkysten av Kassandra. Her kan du bo i Palychrono, Hanioti, Kallithea og Pefkochori. Kallithea er den mest livlige av byene, med godt utvalg av barer og klubber.