Flyr logo
Flyr til Stavanger

Fly til Stavanger

Fra Kielland og sild til olje- og gourmetby. Stavanger har gått fra å være en liten provinsby til å bli et av Norges mest innovative byområder.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  Matmekkaet Stavanger

  Drøyt femti år med påvirkning fra expats fra mange land, hvorav mange amerikanere, har vært med på å utvikle Stavanger til å bli et skikkelig matmekka.

  Stavanger er en by du kan reise til kun for å nyte god mat. Restaurant RE-NAA har hele to stjerner i den berømte Michelin-guiden, og Sabi Omakase ligger ikke langt bak med sin éne stjerne for verdensberømt sushi. Og om Michelin-stjerner ikke betyr så mye for deg er byen full av gode spisesteder med et mer folkelig tilsnitt både hva angår matpresentasjon og priser.

  Stavanger sentrum

  Stavangers fargerike sentrum.

  Bryggelangs i Vågen

  Som havneby har Stavanger alltid hatt et nært forhold til fisk og sjømat. De gamle bryggehusene på Skagenkaia, som tidligere huset småbutikker og lagre, er nå i stor grad overtatt av utesteder og restauranter. Nyt deilig, fersk sjømat og noe godt å drikke til, mens du ser på folkelivet på brygga.

  Vågen i kaia i Stavanger

  De gamle husene på brygga i Stavanger gir sjel til havna.

  Preikestolen

  Den første aktiviteten på lista for mange førstegangsbesøkende turister til Stavanger er en tur til Preikestolen. Vær klar over at dette er en tur som krever godt fottøy og grunnleggende kondisjon samt litt erfaring i det å bevege seg i naturen.

  Turen fra Preikestolen Fjellstue til Preikestolen og tilbake er drøyt 7,5 km og tar normalt 4-5 timer. Stigningen er på rundt 350 meter. I sommerhalvåret er det til tider ganske folksomt på stien.

  Hvis det er snø i terrenget anbefales det ikke å gå turen med mindre du har erfaring fra lignende turer eller har med guide. Det er flere organiserte turer fra Stavanger til Preikestolen - spør på hotellet.

  Preikestolen

  Preikestolen, høyt over Lysefjorden.

  Lysefjorden

  En annen flott aktivitet er dagstur med båt inn Lysefjorden. Dette er en flott båtreise som starter i Stavanger sentrum.

  Inne i Lysefjorden ser du Preikestolen fra sjøen. Hvis du er heldig kan det hende du får drikke ferskt fossevann som strømmer ut i fjorden fra høyt oppe i fjellsiden. Norge på sitt aller vakreste!

  Lysefjorden

  Tur til vakre Lysefjorden er en flott utflukt fra Stavanger.

  Flyr til Stavanger

  Flyr lander på Stavanger Lufthavn Sola. Det går både rutebuss og flybuss til sentrum av Stavanger, og det er også taxiholdeplass på flyplassen.