Flyr logo
Fly til Salzburg med Flyr

Fly til Salzburg

Skiferie, Mozart og Unesco-gamleby - velkommen til en av Østerrikes hyggeligste byer og innfallsporten til noen av alpenes mest populære skisteder. Fly til Salzburg og utforsk de spennende mulighetene!

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  Salzburg ligger ved elva Salzach, rett ved grensen mot Tyskland. Med bare 11 mil til Munchen er det fint mulig å kombinere de to byene på en helg.

  Salzburg er nok aller mest kjent som fødebyen til Mozart. Huset verdens kanskje mest kjente kompinist ble født i er i dag museum. Navnet hans har også gitt navn til Salzburgs musikk- og sceneakademi Mozarteum.

  Salzburg har en gamleby som står på Unescos verdensarvliste. Over gamlebyen troner Festung Hohensalzburg (bygget i 1077) med tårn og høye murer. Gamlebyen er i italiensk barokkstil og er vel verdt et besøk. Med rundt 150 000 innbyggere er Salzburg en relativt liten by, med et kompakt sentrum. Den er allikevel stor nok til at den har alt du ønsker deg på storbyferien.

  Med nærheten til alpene er Salzburg en naturlig innfallsport for mange skiturister i vintersesongen. Kjente reisemål er St. Johann, Bad Gastein, Kitbuhel, Zell am See og Kaprun. Alle disse ligger under halvannen times kjøring fra flyplassen i Salzburg.

  St. Johann in Tirol

  Populære St. Johann in Tirol ligger bare en drøy times kjøring fra flyplassen i Salzburg. St. Johann er en klassisk tyrolerby med et vakkert middelaldersentrum. Her det stort utvalg av butikker, restauranter og barer.

  Skiområdet i denne snøsikre delen av alpene byr på ikke mindre enn 17 heiser, hvorav 5 gondoler. Velg mellom 22 nedfarter i nydelige omgivelser. Hvis du får lyst på en pause i bakken kan du benke deg på en av St. Johanns mer enn 15 spisesteder i bakkene.

  Barnevennlig, med eget barneområde og skiskole.

  Få skiene på beina i St. Johann in Tirol

  Få skiene på beina i St. Johann in Tirol

  Bad Gastein

  I Bad Gastein kan du kjøre ski opp i 2700 meters høyde. Med rundt 1500 meter høydeforskjell og et moderne og praktisk heissystem ligger det meste til rette for en super skiferie.

  Bad Gastein har i flere tiår vært favoritten blant skandinaver i de østerrikske alpene. Godt preparerte bakker, og et stort løypenett løfter Bad Gastein opp i toppen av skiresortene i landet. En av fordelene med Bad Gastein er at det er mer stabilt klima her enn i alpene lenger vest. Sesongen er fra midten av november til begynnelsen av mai.

  Barnevennlig, med barnebakker og skiskole.

  Bad Gastein med Flyr

  Familevennlig og topp forhold i Bad Gastein

  Kitzbühel

  Kitzbühel, eller Kitz, som det kalles blant kjennere, har et par skikkelig rå løyper. Her ligger blant annet «Der Streif», hvor det arrangeres verdenscup. Kitzbühel byr ellers på et enormt løypenett, med ikke mindre enn ni gondolbaner og et utall stolheiser og mindre trekk. Det tar deg flere dager å kjøre i alle løyper, og her er det tilbud for alle. Her kan du se kart over alle vinterløyper og heiser.

  Kitzbühel passer best for barn som har litt alpinerfaring.

  Kitzbühel

  Kitzbühel byr på løyper for litt erfarne alpinister

  Zell am See

  Zell am See er et av Østerrikes mest allsidige skisteder. Her har du alt fra enkle nybegynnerbakker – perfekt for barnefamilier, til heftige carvingløyper av typen «sort løype». Zell am See byr på 77 kilometer løyper, en av verdens lengste «fun slopes» og de har også kveldskjøring.

  Fra toppen av de øverste heisene kan du se hele 30 fjelltopper som rager over 3000 meter, et heftig skue!

  Passer for alle – fra barnefamilier til ekspertene.

  Zell am See

  Zell am See byr blant annet på en av verdens lengste "fun slopes"

  Saalbach Hinterglemm

  Saalbach Hinterglemm ligger i Glemmtal og Saalfelden Leogang i Østerrike. Her har du et enormt løypenettverk for alle ferdigheter. 70 heiser og 270 km nedfarter sørger for at det er godt med plass både i heisene og i bakken. Dette er et område som også passer godt for barnefamilier.

  Fakta

  Antall heiser: 70
  Nedfarter, total lengde: 270 km
  Høyest mulige sted å kjøre ski: 2096 m.o.h.
  Største høydeforskjell: 1266 meter

  Les mer

  Saalbach Hinterglemm

  Flyr til Salzburg

  Vi bruker flyplassen Salzburg Airport, W. A. Mozart. Flyplassen ligger rett utenfor sentrum av Salzburg, mellom byen og grensen til Tyskland.

  Her finner du informasjon om offentlig transport til Salzburg og andre reisemål rundt flyplassen.