Flyr logo
Fly til Roma med Flyr

Fly til Roma

Fly til Roma og opplev storslåtte piazzaer, Vatikanstaten, Forum Romanum, Colosseum og hippe Trastevere. Roma er et skattkammer av imponerende severdigheter. Italias fantastiske, nydelige hovedstad er en by du kan besøke om og om igjen!

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  Nytt og gammelt side om side

  På tur i Roma ser du raskt hvordan det gamle Roma, med flotte bygninger fra 1400- og 1500-tallet smelter sammen med moderne barer. og butikker og motebevisste italienere som farter rundt på scooterne sine.

  Som turist greier du deg derimot fint til fots. Det sentrale Roma er ikke større enn at du kan gå mellom de fleste større severdighetene.

  Blir du trøtt i beina etter en lang dag i byens gater? Sett deg ned på en av Romas utallige uteserveringer og nyt italienske delikatesser og et glass med god vin. Husk at Italia er mer enn pizza og pasta!

  Colosseum

  Gladiatoramfiet Colosseum hadde opprinnelig plass til hele 50 000 tilskuere. Denne svære arenaen har tålt tidens tann overraskende godt. Det er noe helt spesielt ved å stå under de store buegangene og skue utover restene av areanen og forestille seg oldtidens gladiatorkamper.

  Passer for barn fra 11-12 år, og de får ekstra utbytte av besøket om du har fortalt om gladiatorer og kampene som foregikk der for rundt 2000 år siden.

  Colosseum i Roma

  Colosseum er imponerende i størrelse, mer enn 2000 år etter at det store amfiet ble bygget.

  Trastevere

  Bydelen Trastevere ligger på sør-vestsiden av elva Tiberen og er et veldig spennende område av Roma. Dette er opprinnelige arbeidsfolks boligområde i Roma, og heldigvis har det meste av det gamle blitt beholdt. Bydelen er små-bohemsk, med fargerike hus, masse små tavernaer og barer, og et yrende folkeliv i helgene og om kvelden.

  Spansketrappen

  Denne berømte trappen midt i det gamle Roma er nok aller mest kjent som et fotomotiv. Selve trappen er ikke veldig imponerende i seg selv, men den har blitt et samlingspunkt i Roma.

  Trappen leder forøvrig opp mot hjørnet av parken hvor Villa Borghese ligger. Spansketrappen er hyggelig for alle å besøke. Et fint sted å ta en liten pause med hjemmelaget, italiensk is.

  Spansketrappen

  God stemning i Spansketrappen.

  Fontana di Trevi

  Verdens mest kjente fontene ligger også i Roma. Fontenen, overdådig utført av Nicola Salvi i 1732, viser sjøguden Oseanis i en østers. Han blir trukket av to vingehester.

  Det er tradisjon for å kaste mynter i fontenen, og i løpet av én dag blir det ofte kastet oppi rundt 30 000 kroner. Fontenen er best å besøke på sen ettermiddag eller kveld, når det ikke er så mange turister der. Passer for alle.

  Fontana di Trevi

  Fontana di Trevi er et must for førstegangsbesøkende i Roma.

  Vatikanet

  Petersplassen og Peterskirken er selvskrevne på besøkslista hvis du er i Roma. Vatikanet er storslått og imponerende, og levner liten tvil om at Roma i flere perioder har vært europeisk sentrum. Michelangelos takmalerier i det sixtinske kapell er intet mindre enn imponerende. Passer best for litt større barn/ungdom (fra 14-15), eventuelt hvis du har med deg yngre barn som er svært historieinteresserte. (Yngre barn kan fort kjede seg her.)

  Forum Romanum

  Et stort friluftsmuseum med bygg og gjenstander fra romertiden. De eldste delene er hele 2700 år gamle. Det er imponerende å vandre rundt blant templer og grandiose plasser. Forum Romanum var selve navet i det romerske imperium. Passer for barn fra ca. 10 år, spesielt hvis barna har blitt preppet litt om romerriket på forhånd.

  Forum Romanum

  Forum Romanum, i Cæsars fotspor midt i Roma!

  Pantheon

  Et 2000 år gammelt tempel midt i Roma by, som den dag i dag har står slik det ble bygget. Pantheon er imponerende ingeniørarbeid.

  Er dere to som besøker Pantheon? Still dere opp inntil veggen i hver deres ende av sirkelen, snakk langs veggen og opplev magien fra veggens resonans og ekko. Passer for barn fra skolealder.

  Overnatting i Roma

  Mange av de billige hotellene i Roma ligger i området rundt sentralstasjonen (Termini). Dette er et område som nok passer best for deg som skal oppholde deg lite på hotellet og bare trenger en seng.

  Området rundt Piazza Navona er relativt dyrt, men da bor du til gjengjeld midt i smørøyet med gangavstand til det meste. Italiensk hotellfrokost er ofte ganske enkel, så det kan være like greit å droppe å betale for frokost og heller gå ut og spise deilig brunsj.

  Pantheon

  Pantheon bør også være med på bucket listen.

  Flyr til Roma

  Vi flyr til Leonardo da Vinci internasjonale flyplass, også kalt Fiumicino (FCO). Flyplassen er Italias største, med over 43 millioner passasjerer i 2019. Ved byggingen på 50-tallet ble det gjort arkeologiske funn som førte til at man blant annet fant Caligulas storskip. Disse funnene er nå stilt ut i et museum ved flyplassen.

  Fra flyplassen og inn til bysentrum kan du ta både buss, tog og taxi med hyppige avganger. Er du varm nok i trøya og sugen på en litt annerledes bilopplevelse kan du også leie bil og nyte friheten det gir. En Fiat, en Lancia eller kanskje aller helst en Alfa Romeo setter en ekstra spiss på den italienske opplevelsen!