Flyr logo
Fly til Pisa med Flyr

Fly til Pisa

Pisa - byen med det skjeve tårn, i hjertet av Toscana. Her har du noen av Italias mest populære reisemål innen kort avstand. Lucca og Firenze er noen av de fine stedene du enkelt kan besøke, i tillegg til en rekke vakre småbyer i det bildeskjønne Toscanske landskapet.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

  Alle priser er i NOK

  Pisa og det skjeve tårnet

  Pisa ligger ved elva Arno, noen få kilometer inn fra Italias vestkyst. Pisa var i sin tid en viktig sjøfartsby med sin enkle tilgang til havet. I dag er det først og fremst handel og turisme som dominerer. Byen har rundt 90 000 innbyggere og er slik sett ikke blant de største byene i Italia.

  Pisa er derimot verdensberømt for sitt skjeve tårn. Tårnet ble påbegynt i 1173, men det tok hele 200 år før det sto ferdig. På grunn av lokale kriger stoppet byggingen av tårnet opp. Det antas at tårnet hadde falt i bakken hvis det hadde blitt bygget sammenhengende, men på grunn lange pauser rakk grunnen å stabilisere seg. Har du tenkt deg til toppen? Da må du gjøre deg klar for 294 trappetrinn og nesten 50 meters klatring.

  Lucca

  Lucca ligger omtrent en halvtimes togtur fra Pisa. Det er mange som mener at Lucca er den kanskje aller flotteste av byene i Toscana. Byen er en av de rikeste og best bevarte i hele den nordlige delen av Italia.

  Lucca er forøvrig fødebyen til den kjente komponisten Giacomo Puccini, som blant annet har skrevet operaen La Boheme. Det er bare å finne seg en koselig kafé, bestille en italiensk espresso eller noe annet godt i varmen og nyte folkelivet!

  Firenze

  Firenze er mest kjent for en vanvittig flott sentrumskjerne med vakre, klassiske bygninger. Firenze er knyttet til renessansen, og byen har huset kjente navn som Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante og Giotto.

  Et besøk i Firenze inkluderer selvsagt også lokal mat. Innmat har langt tradisjoner i Firenze og er blant rettene du får kjøpt som hurtigmat. En annen kjent florentinsk rett er bistecca, som er grillet t-bein-stek.

  Toscana

  Hvis du skal være i Italia litt lenger enn en langhelg anbefaler vi deg å leie bil og reise rundt i denne usedvanlig vakre delen av Italia. Buktende vinmarker, høye sypresser og vakre vinslott i deilig kombinasjon med pittoreske landsbyer møter deg med åpne armer. Hva med å booke seg inn på en av de mange vingårdene i området for en natt eller to og gi seg hen til noe av beste Italia har å by av mat og drikke? Siena, Chianti og Cinque Terre er blant de mer kjente stedene du kan besøke.

  Flyr til Pisa

  Vi lander på Pisa Airport (PSA). Flyplassterminalen ligger kun 1 kilometer fra Pisa Central (sentralstasjonen). Det går eget tog fra flyplassen, Pisa Mower, direkte til sentralstasjonen. Herfra kan du ta tog til en rekke av de andre byene i Toscana og Italia.

  Nydelige landskap venter i Toscana

  Nydelige landskap venter i Toscana