Flyr logo
Fly til Paris med Flyr

Fly til Paris

En av verdens vakreste hovedsteder og kanskje den mest romantiske av dem alle! Fly til Paris og opplev Latinerkvarteret, Eiffeltårnet, Sacré-Cœur og Le Marais. Paris har så mange kjente bygg og områder at du måtte ha scrollet på deg senestrekk i fingeren om vi skulle nevnt dem alle.

Bestill Flyr-billetter til Paris

Bestill Flyr-billetter til Paris

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  Bienvenue en France et à Paris - velkommen til Frankrike og Paris

  Uansett om du har vært i Paris mange ganger før eller om det er aller første besøk i Frankrikes hovedstad vil Paris alltid overraske og glede. Her får du noe av verdens beste mat, og vinutvalget er - ikke overraskende - eksepsjonelt bra. Paris har også butikker i alle sjangre, fra store varemagasin som Printemps og Galeries Lafayette til bittesmå bruktbutikker med noe for enhver smak.

  I Paris er det spesialforretninger for all verdens saker og ting og spennende matbutikker med godsaker du gjerne kan fylle kofferten med. Bestiller du Smart-billett hos Flyr får du alltid 2 x 23 kg innsjekket bagasje inkludert. Vi bare nevner det.

  Her er våre beste tips til deg som skal til Paris for første gang, eller til deg som ennå ikke har fått med deg alle høydepunktene:

  Louvre

  Musée du Louvre er et enormt museum som er delt inn i tre fløyer (Denon, Sully og Richelieu), med kunst som strekker seg fra oldtiden og fram til rundt 1850.

  De tre mest kjente maleriene i museet er Leonardo da Vincis Mona Lisa, Théodore Géricaults Medusas flåte og Jan Vermeers Kniplingsyersken. Museet har også en stor samling gjenstander fra Egypt.

  Louvre er så stort at du bør konsentrere deg om en del eller tidsepoke i museet i stedet for å forsøke å rekke over alt.

  Louvre-museet i Paris

  Louvre-museet i Paris med den berømte glasspyramiden.

  Triumfbuen

  Triumfbuen ligger på et høydedrag, på den storslåtte og berømte Place Charles-de-Gaulle. Plasseringen gjør at du har flott utsikt utover Paris' paradegate Champs-Élysées.

  Den kjente buen er et symbol for napoleontiden og den ble bygget mellom 1806 og 1836. Under buen er Den ukjente soldats grav, anlagt etter første verdenskrig.

  Passer for alle - Triumfbuen er et naturlig stoppested på en tur langs Champs-Élysées.

  Triumfbuen i Paris

  Triumfbuen, en av Paris' mest berømte severdigheter.

  Favorittgate i Paris

  Vår favorittgate i Paris er Boulevard St. Germain, som strekker seg gjennom hele Latinerkvarteret. Typiske parisiske kaféer ligger på rekke og rad, mange av dem med uteservering.

  Gaten kranses av en vakker allé og har masse spennende butikker. Det kjente Sorbonne-universitetet ligger like ved boulevarden, i Boulevard St. Michel, som krysser St. Germain. Plassen foran universitetet er også verdt et besøk.

  Hele Latinerkvarteret er et veldig fint område å vise de litt større barna, fra 9-10 år.

  Eiffeltårnet

  Hva er vel Paris uten Eiffeltårnet? Paris' og Frankrikes mest ikoniske byggverk ble bygget til verdensutstilling i Paris i 1889 hvor man feiret 100-årsdagen for den franske revolusjon i 1789.

  Tårnet, som er hele 324 meter høyt, veier 9000 tonn og var i sin tid en ingeniørbragd. I hele 41 år var tårnet verdens høyeste bygg, og 125 meter over bakken kan du spise i Michelin-restauranten Jules Verne. Passer for alle, men best for deg som ikke har høydeskrekk.

  Eiffeltårnet i Paris

  Frankrikes nasjonalikon Eiffeltårnet.

  Lyst til å oppleve radikal arkitektur?

  Pompidou-senteret er Paris' kanskje mest omstridte bygning, og hvis du lurer på hvorfor bør du ta deg en tur. Senteret er tegnet av arkitektene Renzo Piano, Richard Rogers og Gianfranco Franchini.

  Bygget bryter radikalt med tradisjonell arkitektur ved at bærende kontruksjoner og tekniske installasjoner ligger utenpå fasaden i stedet for på innsiden. Meningene om bygget er delte, men det er uansett verdt en titt. Du er i tilfelle ikke alene - siden åpningen i 1977 har godt over 250 (!) millioner besøkt senteret.

  I toppetasjen er det en god restaurant ("George") med futuristisk innredning.

  Passer for alle, men kanskje først og fremst deg som har litt interesse for arkitektur og samtidskunst. Yngre barn vil sannsynligvis kjede seg her.

  Jardins de Luxembourg

  En av Paris' eldste parker, i nær avstand til Sorbonne-universitetet. Ikke overraskende er parken et populært lunsjsted for studenter.

  Store løvtrær gir behagelig skygge i sommerhalvåret og bidrar til en deilig pause i en ellers hektisk Paris-hverdag eller -ferie. Parken har flere fontener og skulpturer. Det er også en stor dam i parken hvor det er vanlig å se både voksne og barn som leker med miniatyrseilbåter.

  Passer for alle, også barn.

  Luxemburgparken

  Luxemburgparken er et veldig hyggelig sted å besøke i Paris.

  Notre Dame

  Den vakre kirken på Íle de la Cité ble dessverre rammet av en stor brann i april i 2019. Mye av det innvendige av kirken ble skadet i brannen, men utvendig kan du fortsatt beundre den.

  Kirken er hovedsete for det romerks-katolske Paris erkebispedømme. Kirken ble besluttet bygget i 1159 og grunnsteinen ble lagt ned i 1163.

  Notre Dame i Paris

  Notre Dame i Paris.

  Her bor du i Paris

  Hvis du skal være i Paris på et kortere opphold kan det være greit å bo sentralt. Det er mange hoteller i Latinerkvarteret, men det er relativt dyrt. Jo lenger sør du kommer fra Seinen, jo rimeligere blir det.

  Hvis du finner et hotell i aksen mellom Luxemburg-parken, Seinen og Eiffeltårnet bor du nær veldig mye. Herfra kan du gå til Notre-Dame, hele Latinerkvarteret og Paris' mest kjente bro Pont Neuf. I området rundt den gamle operaen er det rimeligere å bo og mange typiske 3-stjernershoteller. Standarden er ofte enkel, med (veldig) små rom.

  I Le Marais-området er det en del trendy hoteller, og her ligger også mange utesteder og klubber. Le Marais har tradisjonelt vært homoområdet i Paris, noe som setter et fargerikt preg på bydelen.

  Det er også mange hoteller nedenfor Montmartre der Sacré-Cœur-kirken ligger. Dette er et veldig fint område å bo i, litt shabby chick, men det er et stykke å gå til Seinen og Latinerkvarteret.

  I området rundt den gamle Triumfbuen ligger det også en del hoteller. Her bor du nær Champs-Élysées og i gangavstand til det verdensberømte museet Louvre, hvor maleriet av Mona Lisa har sitt hjem.

  Utenfor Paris

  Historieinteresserte har mye å oppleve i områdene rundt Paris, spesielt vest og nord for byen. Slottet Versailles ligger like sør-vest for Paris. Reiser du lenger sør-vestover kommer du etterhvert til Nantes, en by kjent for utsøkt mat fra havet. Underveis kan du ta en stopp i Loire-dalen, kanskje mest kjent for sin produksjon av hvitviner.

  Nord for Paris, på grensen mot Belgia kan du besøke strendene der allierte styrker gikk i land på D-dagen i 1944. Øst for Paris ligger nok et området verdt et besøk. I og sør for byen Reims ligger det mange steder med del-navn Champagne, og da aner du nok fort hva som er hovedattraksjonen for de fleste tilreisende til området.

  En liten time med tog øst for Paris ligger barnas store favoritt Disneyland Paris. Tar du med barna hit får du (nesten) garantert stjerne i boka, og ungene får en opplevelse for livet. Husk å forhåndsbestille billetter. Det er flere hoteller rett ved parken.

  Versailles - solkongens slott

  Versailles - solkongens slott.

  Flyr til Paris

  Vi flyr til Paris Charles de Gaulle Airport (CDG), terminal T2 B.

  Det går tog og buss fra flyplassen til sentrum av Paris. Lokaltoget RER er det enkleste å ta hvis du skal til Latinerkvarteret.

  Det tar omtrent en halvtime, men beregn mer tid i rush. Hurtigtog (TGV) til mange av Frankrikes andre byer.