Flyr logo
Fly til Montpellier med Flyr

Fly til Montpellier

Montpellier ligger ved den franske rivieraen omtrent midt mellom Nice og Barcelona. Byen har, ganske ufortjent, havnet i skyggen av Nice, for Montpellier er full av sjarme og liv. Det er en drøy mil fra sentrum av byen til strendene ut mot det gylne Middelhavet.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

  Alle priser er i NOK

  Koselig universitetsby

  Du oppdager fort at Montpellier er en ung by. Ja, ikke ung i den forstand at byen er ny: Den er faktisk mer enn 1000 år gammel. Men byens befolkning er ung, med et stort innslag av studenter på det populære universitetet. Medisin, bioteknologi og IT er de største fagene her. Sentrum av Montpellier har koselige gågater med typiske franske butikker. Her får du kjøpt de deiligste franske pannekaker, crêpes, fra rullende boder. Den eldre delen av sentrum ligger i et område med litt bakker, noe som gir byen et ekstra hyggelig preg. Gamle, vakre steinbygninger preger bybildet. Utvalget av spisesteder er enormt, og med mange studenter er det lett å finne god mat til en hyggelig pris.

  Montpellier med Flyr

  Koselig i sentrum av Montpellier

  Languedoc

  Montpellier ligger i den tidligere franske regionen Languedoc. Området produserer mest vin i hele Frankrike, hele 90 prosent av dyrket mark er vinåkre. Vinen herfra regnes imidlertid ikke som spesielt eksklusiv og det meste selges innenlands i Frankrike som billig supermarkedsvin. Unntak finnes dog. Den største byen i Languedoc er Toulouse, som blant annet er et av stedene hvor det produseres fly fra Airbus.

  Vindruer i Languedoc

  Vinåker i Languedoc

  Ut av Montpellier

  Med sin beliggenhet midt mellom Nice og Barcelona er Montpellier et supert utgangspunkt for å utforske den sørlige delen av Frankrike og Nord-Spania. Det tar bare to og en halv time å kjøre til Barcelona. De franske fristelsene er mange. Camargue, som er kjent for våtmarksområder og ville hester, ostebyen Roquefort og den vakre middelalderbyen Carcassonne er noen av de flotte stedene du kan besøke.

  Carcasonne

  Middelalderslottet i Carcasonne

  Flyr til Montpellier

  Flyr lander på Montpellier Airport (MPL). Det går buss fra flyplassen inn til sentrum av Montpellier og turen tar omtrent 15 minutter.