Flyr logo
Fly til Milano Bergamo med Flyr

Fly til Milano

Velkommen til Italias økonomiske sentrum! Her ligger blant annet den italienske børsen og mange av verdens mest kjente motehus. Vel så kjært som mote for mange er kanskje fotballklubbene AC Milan og Inter, som begge har den store stadionen San Siro som hjemmearena. Fly til Milano og opplev en av Italias storbyer.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Mai 2022 - Aug 2022
  Alle priser er i NOK

  Velkommen til Nord-Italia og Milano!

  En tur til Milano er en fryd for ganen, med en masse herlige spisesteder og deilig, italiensk drikke. Sentrum av byen har mange flotte severdigheter. Her er et knippe av dem samt noen andre steder det er verdt å besøke når du er i denne delen av Italia.

  Cortina d'Ampezzo - skiferie

  Et flott skiområde i Dolomittene, nord-øst for Milano. I Cortina d’Ampezzo kan du stå på ski i alt fra enkle barne- og familievennlige bakker til løyper som krever at du er en erfaren skikjører.

  Det er også godt med langrennsløyper i området. Cortina er Italias posheste skisted, med barer, restauranter, dyre butikker og mulighet for deilige spa-opplevelser. Se og bli sett!

  Cortina d'Ampezzo

  Cortina d'Ampezzo - Italias mest kjente skisted

  Zermatt - skiferie

  Sveitsiske Zermatt, helt inntil den italienske grensen, står ikke tilbake for Cortina på jet-set-skalaen. Zermatt er et eldorado for skikjørere, med høyfjellskjøring, masse muligheter for off-piste og fantastiske bakker.

  Zermatt er det høyestbeliggende området for vintersport i alpene. Skibakkene starter på 2500 meters høyde og strekker seg helt opp til 3900 meter over havet. Tross høyde er Zermatt også svært familievennlig, med et supert område for små alpinister og nybegynnere i Wolli's Park som ligger på toppen av kabelbanen Sunnegga.

  Du kan kjøre ned på både den italienske og den sveitsiske siden av skianlegget. Greit å komme seg til «din» side før anlegget stenger for kvelden!

  I Zermatt har man også laget en egen app som viser åpne traséer, heiser og spisesteder, og som gir guider deg mellom de forskjellige skiområdene ut fra værforhold og hvor erfaren du er som alpinist.

  Fakta Zermatt

  Antall heiser: 32
  Høyeste skiløype: 3899 m.o.h.
  Samlet lengde skiløyper: 200 km
  Lengste nedfart: 25 km (fra Matterhorn Glacier Paradise til Zermatt)

  Les mer

  Zermatt og det kjente Matterhorn

  Zermatt og det kjente Matterhorn

  Courmayeur

  Courmayeur ligger på den italienske siden av Mont Blanc, i den vakre Aostadalen.

  I dette flotte skiområdet er det først og fremst stolheiser og gondoler, noe som gjør transporten til bakkene behagelig. Hovedområdet for skikjøring starter ved Plan Chécrouit. Det går egen heis fra sentrum av Courmayeur opp hit.

  Fakta

  Antall heiser: 18
  Samlet lengde løyper: 100 km
  Høyeste sted for skikjøring: 2624 m.o.h.

  Les mer

  Courmayeur

  Duomo di Milano

  Domkirken i sentrum av Milano er byens mest berømte bygg. Byggingen av kirken startet i 1386, men den ble ikke fullført før i 1965.

  Fasaden, ferdigstilt i 1813, er i gotisk stil og er full av utsmykninger. Hele 3500 skulpturer og statuter pryder den storslåtte fasaden.

  Duomo di Milano

  Milanos mest berømte bygg, Duomo di Milano

  Besøk på San Siro

  AC Milan og Inter - here we come! Benytt muligheten og bli med på guidet tur på San Siro-stadion. Omvisninger arrangeres de fleste dager bortsett fra på kampdager. Det tilbys familierabatter og hvis du har med deg småbarn er det greit å vite at det er stellerom for de minste også. Mer informasjon finner du her.

  Milanos berømte San Siro-stadion

  Milanos berømte San Siro-stadion

  Galleria Vittorio Emanuele II

  Like ved Duomo de Milano, med inngang fra den store plassen foran kirken ligger den vakre shoppingarkaden Galleria Vittorio Emanuele II.

  Her finner du mange av de dyre italienske klesmerkene, men det er også rimeligere brands her. Selvsagt får du god kaffe med tilhørende småkaker også.


  Galleria Vittorio Emanuele II

  På Galleria Vittorio Emanuele II kan du shoppe mange av Italias mest kjente merker.

  Bergamo er også verdt et besøk

  Mange haster rett fra flyplassen til reisemål et stykke unna Bergamo, men hvorfor stresse? Gamlebyen i Bergamo er vakker og full av herlige italienske restauranter og spennende butikker.

  Bergamo er populær blant milaneserne, mange pleier å reise hit i helgen.
  Andre fine steder å besøke er Como ved den vakre sjøen Lago di Como og byen Brescia en time med tog øst for Bergamo.

  Hele området rundt Bergamo, som hører til Lombardia-regionen i Italia, har masse spennende historie, og for den vininteresserte er det nok å glede seg over.

  Gamlebyen i Bergamo

  Bergamos gamleby er absolutt verdt et besøk

  Flyr til Milano

  Vi lander på Bergamo Airport (BGY), 55 kilometer fra sentrum av Milano. Orioshuttle (tog) går hvert 30. minutt og bruker 55 minutter fra flyplassen til sentralstasjonen i Milano.
  Buss til Bergamo sentrum tar ca. 20 minutter.
  Bussforbindelser til flere byer i nærheten.
  Det er også bilutleieselskaper på flyplassen, kjekt for den som skal på alpinferie med flere stopp.