Flyr logo
Fly til kristiansund med Flyr illustrasjon

Fly til Kristiansund

En fargerik by langs Nordmøres kyst som er bygget opp av flere mindre øyer. Kristiansund og Nordmøre har en rekke unike opplevelser å by på, både innen kultur, mat og natur.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  Atlanterhavsveien

  Ut i havgapet mellom Averøya og fastlandet finner man den nasjonale turistveien Atlanterhavsveien. Dens unike plassering og åtte broer som hopper fra øy til øy har vekket interesse verden over. På Eldhusøya kan du stoppe å ta turen rundt svevestien som flyter over øyas terreng. En kjøretur langs denne veien bringer deg tett på havet og er en fantastisk opplevelse du vil skrive ned på sjekklisten.

  Atlanterhavsveien

  Atlanterhavsveien er en mektig veistrekning i havgapet mellom Vevang og Kårvåg på Averøya

  Opplev de fire land med Sundbåten

  Kaster du blikket mot Kristiansunds havnebasseng er sjansen stor for at du legger øynene på den lille båten som putrer rundt mellom byens fire øyer. Turen fra øy til øy utgjør et fantastisk grunnlag for havnesightseeing, samtidig som det er en effektiv måte å komme seg rundt i byen på. Sundbåten har vært i drift siden 1976, og som Norges eldste kollektivtransportselskap har den en stor plass i byens hjerte.

  Sundbåten på stille vann utenfor Kristiansund

  Sundbåten har vært i drift siden 1976 og har en stor plass i alls hjerte i Kristiansund.

  Klippfisk

  Tar man en runde med Sundbåten på sommeren kan man hoppe av på Milnbrygga. Hjemmet til Norsk klippfiskmuseum. Dra innom for å se hvordan klippfiskproduksjon har foregått i Norge siden 1700-tallet. Den saltede og tørkede fisken har vært sentral for Kristiansunds handel og næring helt siden den tid, og dette gjenspeiles i flere av byens restauranter. Her kan man få servert både bacalao og utallige andre variasjoner av fisken som var med på å gjøre byen til det den er i dag.

  Operasang og kulturliv

  Med fiskeeksporten fulgte import av varer og kultur fra rundt om i Europa, og det har runget klassiske strofer fra Kristiansund opera i over 90 år. Noe som gjør den til Norges eldste opera. Hver februar hylles denne kunsten med Operafestukene. En 17 dagers lang festival hvor man kan oppleve opera på kafeer, barer, restauranter, bibliotek, i kirker og ute i det fri.Det er ikke bare operaen som setter Kristiansund på kartet som en kulturby. Byen er også hjem til fotohuset Nordic Light, som gjennom hele året stiller ut verk fra både nasjonale og internasjonale fotografer. Med en årlig festival hvor man kan oppleve utstillinger og foredrag fra fotografer i verdenstoppen.

  Et lite fiskevær midt i havgapet

  En liten båttur ut fra bykjernen fører deg til øygruppen Grip. Øyene har lang historie som fiskevær, og her jobbet de blant annet med å produsere klippfisk. I dag har øyene ingen fastboende, men om sommeren strømmer både fritidsboende og turister til. I denne sesongen er det daglig båtforbindelse ut til hovedøya Gripholmen, og en båttur dit i finværet vil by på bølgeskvulp, sjøsprøyt og en rekke idyllisk opplevelser.

  Kristiansund havn og sentrum

  Kristiansunds havn har en lang historie og er et viktig knutepunkt for transport.

  Flyr til Kristiansund

  Flytiden fra Oslo til Kristiansund er rett under en time. Flyplassen ligger på Kvernberget 8 km utenfor Kristiansund sentrum. Der er det taxi-holdeplass og det går busser som tar ca 25 minutter. Det er også mulig å leie bil. Avinor har utfyllende informasjon om transport til og fra sentrum.