Flyr logo
Fly til København med Flyr

Fly til København

Fly til herlige København. Hovedstaden i landet det er dejlig å være norsk i. En smak av kontinentet, frie dansker, høye smørbrød og god stemning. København er en by det er lett å like.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK

  For en del år siden var området rundt Strøget mest populært for tilreisende. Nå har København shinet opp store deler av byen og fått en svært moderne metro som går helt ut til flyplassen på Kastrup. Mange tilreisende har oppdaget at København er mer enn Høibro Plads, Kongens Nytorv og Nyhavn!

  Vi har samlet noen tips til hva du bør få med deg og litt praktisk informasjon om dette fantastiske reisemålet i vårt naboland her:

  Tivoli

  Københavns berømte tivoli er et must for alle som besøker den danske hovedstaden. Tivoli byr på flotte aktiviteter, spenstige tivoliopplevelser og konserter, gode måltider og et av Europas fineste julemarkeder.

  Tivoli har et bredt spekter av ekte tivoliattraksjoner, med flere berg- og dalbaner og karuseller til en skikkelig skummel Halloween-feiring. Tivoli ligger rett ved Hovedbanegården (sentralstasjonen) i sentrum av København.

  Passer for barn i alle aldre, men også for voksne på tur til København på grunn av parkens mange gode spisesteder.

  Velkommen til Tivoli

  Nørrebro

  Københavns svar på Gamlebyen og Grønland i Oslo heter Nørrebro. Her er det en skikkelig spennende miks av hippe spisesteder, barer og butikker.

  Her ligger bruktbutikkene vegg i vegg med supertrendy merkebutikker. Hipsterfaktoren er rimelig høy, og her kan man si at det å spise ute ikke er noe man «gjør», det er en livsstil. Hvis du liker Williamsburg i New York eller Kreuzberg i Berlin vil du ganske sikkert føle deg hjemme også her.

  Hvis du vil ha en pause fra byliv og trafikk er Assistens kirkegård et godt valg hvis du er ute og går. Parken er mer enn 250 år gammel og har enorme trær som gir deilig skygge på varme dager.

  Deilig og avslappet på Nørrebro

  Kanalbåttur

  Visste du at de eldste delene av København har mange kanaler? Bli med på en opplevelsesrik og koselig båttur i noen av byens mange kanaler og se København fra vinkler det ellers er vanskelig å se byen fra.

  Det er flere forskjellige ruter, og turene varer fra 40 minutter til flere timer. Noen av turene inkluderer også middag. Les om båtturene her.

  Passer for alle.

  Tid for en hyggelig tur på en av Københavns mange kanaler

  Rosenborg Slott

  Dette flotte slottet fra 1607 ligger i sentrum av København. Slottet er ikke så stort i seg selv men er svært vakkert.

  Hovedattraksjonen er Danmarks skattkammer, med danske konger og dronningers mest verdifulle skatter. Slottet ble opprinnelig bygd på ordre fra Kong Christian 4.
  Passer for alle (gratis inngang for barn under 18 år).

  Vakre Rosenborg Slott

  Glad i kunst og arkitektur?

  Louisiana, Danmarks mest kjente museum er ikke bare kjent for sine flotte utstillinger. Selve museet regnes også som et hovedverk i dansk moderne arkitektur. Stilen er typisk sen 50-talls modernisme, med lavmælte, horisontale linjer som ikke forsøker å stikke seg ut i landskapet.

  Siden åpningen i 1958 har museet blitt utvidet en rekke ganger. De samme arkitektene har stått for hele sju utvidelser, noe som har sikret kontinuitet og gjennomgående linjer i byggestilen. Arkitekturen er derfor like mye en opplevelse som selve kunsten, og er med på å gi et besøk en ekstra dimensjon.

  Christiansborg Slott

  Benytt københavnturen til å besøke Danmarks nasjonalforsamling Folketinget.

  Christiansborg Slott er hovedsete for både Folketinget, Statsministerens kontor og dansk Høyesterett. Her kan du se storslåtte, kongelige mottakelsesrom, et kongelig kjøkken og ruiner fra 1100-tallet. Utsiden av Christiansborg er brukt som kulisse i flere TV-serier og filmer, blant annet i serien «Borgen». Navnet Borgen er forøvrig slang for Christiansborg blant politikere og mediefolk i Danmark.

  Christiansborg Slott, eller "Borgen"

  Gjør som danskene - sett deg på sykkelen!

  Lei sykkel og legg veien nordover langs den flotte Strandvejen. Snart passerer du både Østerbro, Hellerup. Drøyt 10 kilometer nord for København ligger hyggelige Charlottenlund. Her er det sjøbad, og etter en svømmetur kan det kanskje smake godt med en god, dansk frokost (lunsj) på Café Jorden Rundt, som ligger rett ved.

  Passer for alle. Det er veldig godt anrettet for sykling, og med lite bakker er dette også en veldig barnevennlig aktivitet.

  København Zoo

  Den kjente dyreparken København Zoo holder til på Frederiksberg, tre kilometer øst for sentrum av København. Dyreparken, som er åpen alle dager hele året, er et herlig sted å ta med barna.

  Her kommer dere tett innpå eksotiske dyr som sjiraff, elefanter, flodhester, pingviner og parkens populære panda. Tips: Bestill bord i Panpan Bistro, så kan dere se disse herlige pandaene utfolde seg mens dere nyter et herlig fransk-asiatisk måltid!

  København Zoo tilbyr også populære aktiviteter som én-dags zoocamp for barn mellom 6 og 8.

  Pandaer i København Zoo

  Flyr til København

  Vi lander på Københavns Lufthavn Kastrup (CPH). Det går både tog og metro til sentrum av København. Toget går via sentralstasjonen (Hovedbanegården) mens metroen har stoppesteder i sentrum på Kongens Nytorv og Nørreport. Fra flyplassen går det også tog til Malmö samt videre inn i Sverige.

  Det er billettautomater i ankomsthallen. Til tider kan det være lang kø til automatene. Vi anbefaler derfor at du laster ned appene til Københavns metro og/eller DSB slik at du kan bestille billett direkte på mobilen.