Flyr logo

Harstad/Narvik

Harstad/Narvik Lufthavn ligger på Evenes, mellom Harstad og Narvik. Det tar rundt 50 minutter med bil fra flyplassen til Narvik, mens Harstad ligger omtrent 40 minutter unna.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Mai 2022 - Aug 2022
  Alle priser er i NOK

  Lofoten-eventyret starter på flyplassen i Harstad/Narvik

  For mange tilreisende er muligheten til å oppleve Lofoten det største trekkplasteret. Det tar litt under to timer å kjøre til det berømte og imponerende Raftsundet. Her begynner Lofoten, og fjellene blir stadig brattere og spissere. Like etter Raftsundet deler veien seg. Her kan du ta av fra E10 mot nord og ta fergen fra Fiskebøl på Austvågøy til Melbu som ligger på øya Hadsel i Vesterålen.

  Vesterålen, Sortland

  Fra vakre Vesterålen

  Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær

  E10 videre går sørover på Austvågøy med de to nabobyene Svolvær og Kabelvåg som naturlige stoppesteder på reisen. Svolvær er nok mest kjent for Svolværgeita. Sentrum av Svolvær har utviklet seg masse de siste årene, med nye hoteller, restauranter, barer og en rekke bedrifter til tilbyr opplevelser for de mange turistene. NB! Turen opp på toppen av Svolværgeite er for erfarne turgåere: Her trengs både klatreutstyr og guide.

  Helt sør på Austvågøy ligger Henningsvær, kjent fra sangen om Lofottorsken. Henningsvær er et av Lofotens aller mest fotograferte steder, ikke uten grunn!

  Henningsvær

  Henningsvær er så definitivt verdt en avstikker!

  Gimsøy og Vestvågøy

  Videre sørover i Lofoten passerer du Gimsøy hvor du i sommerhalvåret kan spille golf på den berømte banen Lofoten Links (se under).

  Neste øy i Lofotenarkipelet er Vestvågøy. Her ligger tettstedet Leknes, som er Lofotens handelssentrum. På Vestvågøy kan du ta en avstikker til det fargerike tettstedet Eggum. Vestvågøy kan også skryte av Haukelandsstranda, en virkelig flott sandstrand ut mot Nordsjøen. Her har kommunen tilrettelagt med mange fasiliteter slik at stranden er enkel å bruke.

  Gimsøy

  Gimsøy, hvor golfbanen Lofoten Links ligger.

  Golfeventyret i Lofoten

  En av verdens mest spektakulære golfbaner ligger på Gimsøy i Lofoten. Her kan du oppleve magiske stunder i fantastisk natur og la golfkøllene skinne litt ekstra i lyset fra midnattsola. Lofoten Links er rett og slett enestående flott!

  Velg Smart-billett med Flyr. Da kan du ha med både den vanlige kofferten din og golfbag uten ekstra kostnader.

  Flakstadøya og Moskenesøya

  Flakstadøya er den nest ytterste av de landfaste øyene i Lofoten. Her ligger Lofoten Beach Camp ved strendene Skagsanden og Flakstadsanden. Disse strendene er noen av Lofotens beste for surfing, med en skikkelig laid back nær-californisk stemning i juli og august.

  Om du ikke vil sove i telt eller bobil er det flere overnattingsmuligheter i området, for eksempel Flakstad Prestegård som tilbyr Bed & breakfast i sommermånedene.

  Turmulighetene i hele Lofoten er fantastiske. En av de mer spektakulære turene er turen til Helvetestind, ut mot storhavet på Moskenesøya. Dette er en heldagstur som krever planlegging, god kondis og erfaring fra fjellturer. Her har du på deg skikkelige hikingsko eller fjellstøvler, og lar de myke Sketchers-sneakersene være igjen hjemme.

  Veien i Lofoten ender i Å, et sted du definitivt bør avlegge en visitt. Her er det eget bakeri med de deiligste bakervarer, og er du heldig med sommerværet kan du nyte maten i vakre omgivelser utendørs.

  Å i Lofoten

  Bakeriet i Å i Lofoten byr på nydelig hjemmebakst og kaffe.

  Flyr til Harstad/Narvik

  Flytiden fra Oslo til Harstad/Narvik Lufthavn er på ca. 1 time og 40 minutter. Flyplassen er relativt liten, og hvis det er flere fly som har avgang samtidig kan det ta tid hvis du både skal levere leiebil og sjekke inn bagasje. Sørg derfor for å legge inn godt med tid hvis du for eksempel skal kjøre hele veien fra Lofoten, fylle opp tanken i Evenes før levering av leiebil osv.

  Det er bussforbindelser til både Lofoten, Harstad og Narvik.