Flyr til Grenoble

Grenoble

Det perfekte utgangspunktet for franske fristelser! Grenoble ligger sør-øst i Frankrike, med byer som Lyon og sveitsiske Genève innen rekkevidde. Liggende ved foten av de franske alper er dette byen du flyr til hvis du skal til kjente skisteder som La Grave, Les Deux Alpes og Alpe d'huez.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Okt 2021 - Jan 2022
  Alle priser er i NOK

  Grenoble har omtrent 160.000 innbyggere og er en koselig, pittoresk by, med masse små restauranter, kaféer og butikker. Det er overnattingssteder i alle prisklasser her, og generelt er prisnivået i denne delen av Frankrike langt lavere enn i Paris og hvis du reiser over grensen til Sveits.

  Elva Isère danner en naturlig barriere mot nord i sentrum av Grenoble. Nordsiden var, og er delvis fortsatt, et litt slitt område, men her ligger også mange av de mest hippe barene og spennende restaurantene.

  Grenoble er kjent for sin ingeniørutdannelse, og mange nordmenn har studert her. I dag er byen spesielt kjent for nanoteknologiutdanningen, og mange NTNU-studenter fra Norge reiser hit på utveksling.


  Lyon, 1,5 times togtur fra Grenoble

  Frankrikes mathovedstad og landets nest største by er innen fin rekkevidde fra Grenoble. Selv om Lyon er en stor by er den ganske oversiktlig og byen har et konsentrert sentrum. Lyon er byen for alle som har lidenskap for mat. Her finner du en håndfull restauranter med flere stjerner i Michelin-guiden.

  Om du er på jakt etter rimeligere mat har byen også virkelig mye å by på. Gode spisesteder, gjerne med dagens tre-retters til hyggelige priser, finner du nesten over alt. Lyon har også et av Frankrikes mest spennende matmarkeder, med et enorm utvalg av franske oster, skinker, frukt, grønnsaker, krydder og all mulig annen slags spennende og deilig mat (og drikke).

  Matmarkedet i Lyon

  Matmarkedet i Lyon

  Chartreuse

  Dette vakre skogområdet ligger like nord for Grenoble. Vår, sommer og høst er dette et supert turområde, med fine stier som leder til gamle klostre, spennende grotter og vakre fossefall. Flere steder er det storslått utsikt til snøkledde alper i det fjerne.

  Når snøen har falt blir Chartreuse et herlig sted for langrenssport. Hvis du leier bil mens du er i Grenoble er en dagstur rundt Chartreuse en fin måte å se dette vakre området på. Rett nord for Chartreuse ligger vakre Chambéry. Dette er en perfekt stopp for en sen fransk lunsj før dere setter kursen tilbake igjen mot Grenoble.

  Vakre Chartreuse utenfor Grenoble

  Vakre Chartreuse utenfor Grenoble

  Grenoble-passet

  Hvis du skal være i Grenoble noen dager anbefaler vi deg å kjøpe Grenoble-passet. Velg mellom 24-, 48- og 72-timerspass. Det gir deg fri bruk av offentlig transport i Grenoble, en tur med gondolbanen Grenoble-Bastille og inngang til hulene i Chartreuse. I tillegg får du gratis adgang til en rekke andre steder i Grenoble samt rabatter mange andre steder.
  Les mer her.

  Skiferie i de franske alper

  Grenoble ligger ved foten av de franske alpene og er et perfekt utgangspunkt for alpinferie. De nærmeste skistedene er Chamrousse og Villard-de Lans, rundt tre kvarters kjøring fra byen. Disse er mindre alpinområder.

  Grenobles mest kjente skiresorter er Les Deux Alpes, off piste-eldoradoet La Grave og Alpe d'huez (bildet).

  Alpe d'huez er blant annet kjent for "La Sarenne", Europas lengste svarte løype, som er hele 16 kilometer lang med nesten 2000 høydemeter nedfart. Man bruker en halvtime bare på å kjøre ned denne ene løypa.

  Området har hele 250 km løypenettverk og en berømt løype med en tunnel hugget ut i stein man kan kjøre gjennom. Heisene går helt opp til 3300 meter.

  Serre-Chevalier er også i kjøreavstand fra Grenoble. Dette alpinområdet er et av Europas største, med et enormt utvalg av traseer. Andre kjente områder er Les 3 Vallées, Méribel, Courchevel og Valmorel.

  Alpe d'huez - fantastisk skiferie med Flyr

  Alpe d'huez, drømmested for skikjøring.

  Skiferie med barn

  Hvis du reiser med barn er det smart å velge et litt mindre skiområde eller et sted med barnebakker og skiskoler.

  Disse stedene er anbefalt som de mest barnevennlige skistedene nær Grenoble: Vaujany, Oz-en-Oisans, Villard de Lans, Serre Chevalier, Valmorel, og La Toussuire.

  Flyr til Grenoble

  Vi lander på Grenoble Alpes Isère Airport. Flyplassen ligger 44 kilometer vest for Grenoble, og det tar omtrent 45 minutter å kjøre til sentrum.
  NB! Hvis du leier bil uten bombrikke (kan kjøpes/leies) må du beregne ekstra god tid i høysesong i alpene. Det er til tider lange køer til manuell betaling i bomstasjoner.

  Her kan du se flyplassens informasjon om transport til de forskjellige skiresortene.