Flyr logo
Fly til Portugals sørkyst med Flyr

Fly til Faro

Herlige Portugal og sørkysten Algarve har veldig mye av det norske reisende setter aller mest pris på. Et deilig klima, vakker natur, nydelig mat, rimelig priser sett med norske øyne og hyggelig lokalbefolkning. Det skal godt gjøres å ikke trives i Portugal!

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

  Alle priser er i NOK

  Regionhovedstaden Faro

  Faro by ligger helt i sør av Portugal, et par kilometer inn fra atlanterhavskysten. Faro har en godt bevart gamleby (Vila Adentro) som ligger innenfor de gamle bymurene. Maurerne regjerte her sør på den iberiske halvøya i mer enn 500 år, fra 718 til 1250, da hele Portugal var gjenerobret av de kristne. Selv om det er mange år siden maurerne mistet herredømmet over Portugal og Spania er det fortsatt synlige minner etter dem. Du vil kjenne igjen maurisk arkitektur i gamlebyen i Faro, med den karakteristiske arabiske stilen. Dessverre ble Faro rammet av et kraftig jordskjelv i 1755, som la store deler av byen i grus. Heldigvis for oss som reiser dit i dag er gamlebyen fortsatt full av trange smug, vakre kirker og historiske bygg som gjør byen et besøk verdt.

  Faro by

  Ferie på Algarvekysten

  De mest kjente stedene på Algarvekysten er Vilamoura, Albufeira og Portimão. Her er det godt utvalg av store og små hoteller. Du finner alt fra små, familiedrevne bed & breakfast-bosteder til store familieresorter med barneklubb, aktivitetstilbud og kveldsunderholdning.

  Om du er på jakt etter et litt mindre sted å feriere på kan vi anbefale den lille øya Armona øst for Faro. Nærmere Karibien er det vanskelig å komme i Europa - i alle fall hva gjelder stemning, farger og stil. Du kommer til Armona ved å ta ferge en liten tur ut fra byen Olhão. Her ute finner du ikke store hoteller, bare enkle bed & breakfast, gjestehus og utleiehytter. Armona passer godt for surfere og kitere. Det er mye vind ute ved sjøen her, men du vil enkelt greie å finne ly for vinden i en av buktene eller lesiden på øya.

  Carvoeiro, Portugal med Flyr

  Golfferie

  Algarvekysten byr på svært gode muligheter for deg som spiller golf. Du kan velge blant hele 40 golfbaner! Noen baner ligger spektakulært til med fantastisk havutsikt mens andre baner ligger lenger inn i landet i vakre omgivelser. Dette gjør det enklere å velge bane ut fra årstid og værforhold.

  Klimaet på Algarvekysten er godt for golfspill. Nærheten til Atlanterhavet gjør at det sjelden blir like intens varme her som innenfor Gibraltarstredet. Nedbør i vintermånedene bidrar til at naturen får god tilførsel av vann slik at banene kan holdes i god stand.

  Golfferie på Algarvekysten

  Smartbillett - perfekt for golfere!

  Skal du på golfferie til Algarve? Bestill Smartbilletten vår og ta med deg golfbagen på reisen. Med Smartbillett får du 2 x 23 kilo innsjekket bagasje, 1 stk kabinbagasje, 1 stk liten håndbagasje og setereservasjon inkludert i prisen.

  Overnattingstips

  Den portugisiske staten eier mange overnattingssteder. Dette er som gjerne gamle herskapsboliger, klostre og slott som i dag tilbyr mulighet for overnatting til overkommelige priser.

  Les mer på pousadasofportugal.com.

  Bo rett ved stranden, som her på Albufeira

  Flyr til Faro

  Vi bruker Faro Airport (FAO) på våre flyvninger til Sør-Portugal. Flyplassen ligger rett ved sjøen rundt 7 kilometer fra sentrum av Faro. Du kan ta taxi eller buss til Faro by, og derfra kan du ta tog til store deler av Portugal.