Bodø

Nordlands største by, Helgelandskystens innfallsport og hjem for et av Norges mest spennende museer. Bodøs beliggenhet gjør byen til et spesielt godt utgangspunkt for å utforske både fjell og hav.

Saltstraumen

En virkelig stor opplevelse venter like utenfor sentrum, i form av Saltstraumen. Det er skikkelig imponerende å se hvordan sjøen blir til en elv, med malstrømmer og skikkelig drag på rib-en. Flere av rib-turene starter ved Hurtigrutekaia, perfekt som en oppladning hvis du flyr inn til Bodø på morgenen og skal om bord på Hurtigruta nordgående med avgang om ettermiddagen.

Helgelandskysten

Helgelandskysten er en relativt ukjent perle sammenlignet med med Lofoten. Lei bil og kast deg ut på opplevelsesreise langs snirklete veier som følger den brokete kystlinjen. Hvis du likte TV-serien Himmelblå kan du se fram til mange herlige opplevelser som garantert framkaller nynning på låta fra TV-serien.

Muligheter for fritids- og sportsaktiviteter er det omtrent overalt. Spør på den lokale kaféen, bensinstasjonen eller turistinformasjonen etter råd. Vårt stalltips er at en hyggelig samtale med lommekjente ofte leder deg inn på langt mer spennende turer og opplevelser enn utenlandske guidebøker.

Ski og alpint

Om vinteren er alpinmulighetene supre i store deler av Nordland. Randonee-entusiaster har utallige muligheter i de mange fjellene, også i relativt avstand fra Bodø by. Skarmoen Alpinpark er det nærmeste alpinsenteret til Bodø mens Vestvatn alpinanlegg ligger drøye sju mil fra sentrum.

Flyr til Bodø

Vi lander på Bodø Lufthavn. Flyplassen i Bodø ligger rett ved sentrum. Det er gangavstand fra flyplassen til sentrum og til Hurtigrutekaia. Men om du kommer hit på vinteren kan det nok være greit å ta buss eller taxi om du har med deg mer enn bare håndbagasje.