Forside
Flyr logo

Bilbao

Bilbao var i mange år en skikkelig grå industriby. I 1997 åpnet Guggenheim-museet, som på kort tid ble en enorm turistattraksjon. Nå fremstår Bilbao som en moderne og fargerik by, med et enestående utvalg av kulturtilbud og restauranter.

Bestill Flyr-billetter

Bestill Flyr-billetter

Jan 2022 - Apr 2022
  Alle priser er i NOK
  Guggenheim-museet i Bilbao

  Guggenheim-museet i Bilbao

  Guggenheim-museet i Bilbao

  Sydney har sin opera, og om ikke Guggenheim-museet i Bilbao er like kjent ennå, er det minst like spektakulært! De baskiske myndighetene hadde jobbet lenge med en plan for å revitalisere Bilbao, og smarte hoder kom på idéen om å bygge et moderne museum i byen. Guggenheim-stiftelsen ble kontaktet, og de ble gladelig med på prosjektet.

  Museet er tegnet av arkitekten Frank O. Gehry. Utvendig er det kledd med titan, noe som gir bygget en helt særegen materialitet. Hele området rundt museet langs elven er rustet opp de senere årene og er et populært tur- og treningsområde.

  Pinxtos og pulpo

  Hvis du er en ekte matelsker er Bilbao et paradis. Du finner gode spisesteder omtrent overalt, og prisene er behagelig lave.

  Pinxtos i Bilbao

  Pinxtos, til å få vann i munnen av!

  Dagsutflukt til San Sebastian

  Spanias gourmetby nummer én er San Sebastian. Byen ligger 10 mil øst for Bilbao og den er et populært sommereisemål for både spanjoler og franskmenn. Her, i det nordøstre hjørne av Spania, merker du godt at du er nær den franske grensen og i Biscaya-bukta. Sjøvannet er betydelige kaldere enn på Middelhavssiden av Spania. Dermed trives fisk og skalldyr bedre i havet, noe som setter sitt preg på menyen på mange av spisestedene.

  San Sebastian er kjent for å ha svært mange restauranter med stjerner i Michelin-guiden. Ikke alle er spesielt dyre, men vær klar over at det kan være vanskelig å få bord i sommersesongen, så her lønner det seg å bestille bord i god tid.

  San Sebastian

  San Sebastian, med bystranden i bakgrunnen