Flyr logo

Fly til Barcelona

Barcelona ligger nordøst i Spania, 16 mil fra grensen til Frankrike. Barcelona er regionhovedstad i Catalonia, en del av Spania med stor grad av selvstyre og eget språk. Barcelona by er et perfekt reisemål uansett om du ønsker deg storbyferie eller noen dager med sol ved sjøen.

Bestill Flyr-billetter til Barcelona

Bestill Flyr-billetter til Barcelona

Juni 2022 - Sep 2022
  Alle priser er i NOK
  Sagrada Família

  Barcelonas mest kjente bygg; Sagrada Família.

  Sentrum og gamlebyen

  Selve Barcelona by er et svært populært reisemål for storbyferie. Her får du alt du kan ønske deg av shopping og uteliv samt fantastisk mat og drikke. Her kan du med enkelhet spise deg gjennom hele det spanske kjøkken, fra Galicia og Baskerland i nord til Andalucia i sør. Barcelona er også en relativt enkel by å orientere seg i.

  Akkurat gamlebyen (Barri Gotic) kan være litt forvirrende, med trange smug og gater som ikke går rakt fram hele veien. Men resten av sentrumsgatene er i stor grad et stort rutenett. La Rambla er Barcelonas svar på Karl Johan. Her er det nok ofte flere turister enn fastboende som besøker butikker og spisesteder. Andre viktige gater er Passeig de Gràcia og Avenida Diagonale.

  Den store plassen Plaça de Catalunya er stedet der mange av de store gatene begynner, mens Plaça Reial er en vakker plass inne i gamlebyen med masse hyggelige spisesteder og spennende butikker.

  Barrio Gotico i Barcelona

  Gamlebyen i Barcelona er sjarmerende og vakker

  Antonio Gaudí

  Fremfor noen annen er det Antonio Gaudí som har satt arkitektspor i Barcelona. Gaudí står bak byens aller mest kjente bygning Sagrada Família. Barcelonas store og eventyrlig formede basilika ble påbegynt allerede i 1883 men er ennå ikke ferdig. Et besøk i Sagrada Família bør absolutt inn på programmet, men regn med at du må stå litt i kø. Dimensjonene er enorme, og når du går i vindeltrapper av stein eller over steinbroer høyt oppe mellom tårnene skjønner du hvorfor det tar tid å bygge denne kirken!

  Parc Güell er en annen flott severdighet tegnet av Gaudí. Parken ligger i utkanten av sentrum, med flott utsikt over byen og havet. Gaudís lekne bruk av farger og mønstre gjør parken til et populært sted også for barna.

  I sentrum av Barcelona er det flere bygninger tegnet av Gaudí. De meste kjente er Casa Milà og Casa Batlló, som begge ligger i gangavstand fra Placa Catalunya.

  Parc Güell

  Eventyrlig og lekent i Parc Güell

  Ut av sentrum og Barcelona

  Barcelona er også et veldig godt utgangspunkt for å reise rundt i de nordlige delene av Spania. Rett sør for Barcelona ligger den populære badebyen Sitges, med herlige strender og bedagelig tempo.

  Hvis du leier bil rekker du fint en dagstur til det lille landet Andorra, via Frankrike og tilbake igjen til Barcelona på kvelden. Fra havnen går det ferger til Mallorca og Ibiza, med forbindelse til Formentera og Menorca. Og hvis du får lyst til å reise mer rundt kan du ta ekspresstoget til Spanias flotte hovedstad Madrid. Ekspresstoget bruker 2,5 timer mellom de to byene.

  Sitges

  Vakre Sitges er mange barcelonabeboeres egen feriefavoritt

  Fly med Flyr til Barcelona

  Vi flyr til Barcelona International Airport (BCN) som ligger 13 kilometer sørvest for Barcelona sentrum. Det er gode forbindelser inn til sentrum av Barcelona. Barcelona er en travel by og du bør beregne god til flyplassen hvis du har avreise rundt rushtid.
  Vi benytter Terminal 2 på flyplassen.