Forside
Flyr logo

Ajaccio

Turkis hav, gylden sand og irrgrønn pinjeskog. Korsika har noen av verdens aller flotteste strender. Og innover øya løfter det seg flotte fjell med mulighet for herlige fotturer. Med påvirkning fra både Italia og Frankrike er det kanskje heller ingen overraskelse at det korikanske kjøkkenet byr på store opplevelser.

Bestill Flyr-billetter

・En vei・En reisende

  Fransk feriefavoritt

  Korsika er et av franskmennenes favorittsteder når de selv skal på ferie. Mange har feriehus på øya og tar ferge fra fastlandet, enten fra Italia eller Frankrike. Med alle feriehusene på øya er mulighetene mange for å leie seg et eget sted å bo.

  Øya er kjent for sine svært vakre strender og flott turmuligheter. Stranden Palombaggia er blant de aller mest kjent, med gylden sand og en slående vakker farge på sjøen. Her det også langgrunt, perfekt for barnefamilier.
  Andre kjente strender er blant annet Rondinaria og Plage de Sqleccia.

  Palombaggia beach

  Stranden Palombaggia er en av Europas flotteste

  Porto Vecchio

  Gamlebyen i Porto Vecchio er turen verd. I den hyggelige gamlebyen kan du nyte italienske delikatesser, og om du blir til middag er det stort utvalg av gode restauranter.

  Porto Vecchio

  Ekte sommerstemning i Porto Vecchio

  Bonifacio

  Har du lyst til å få med deg litt historie, kultur og en vakker by mens du er på Korsika? Besøk Bonifacio som ligger helt sør på Korsika. Bonifacio har en ekte middelalderfestning som ligger på kanten av kalksteinsklipper ut mot havet. Festningen og klippene er også et flott skue fra sjøsiden. Etter festningsbesøket passer det godt med et besøk i en av Bonaficios mange kaféer. Eller hva med en deilig, italiensk kule med sorbet i sommervarmen.

  Fra Bonifacio er det bare 10 kilometer over til Sardinia, og det går ferge. Perfekt for en liten italiensk avstikker på ferien.

  Flyr til Ajaccio

  Vi lander på flyplassen i Ajaccio. Flyplassens fulle navn er Aéroport d'Ajaccio Napoléon Bonaparte. Flyplassen ligger på sør-vestsiden av Korsika, 3-4 kilometer fra sentrum av Ajaccio.

  Bonifacio

  Bonifacio regnes som Korsikas vakreste by.