Milano (test)

Velkommen til Italias økonomiske sentrum! Her ligger blant annet den italienske børsen og mange av verdens mest kjente motehus. Vel så kjært som mote for mange er kanskje fotballklubbene AC Milan og Inter, som begge har den store stadioen San Siro som hjemmearena.

Bestill Flyr-billetter til Milano

Bestill Flyr-billetter til Milano

Okt 2021 - Jan 2022
  Alle priser er i NOK

  Fly til Milano

  Vi lander på Bergamo Airport, 55 kilometer fra sentrum av Milano. Orioshuttle (tog) går hvert 30. minutt og bruker 55 minutter fra flyplassen til sentralstasjonen i Milano.

  Buss til Bergamo sentrum tar ca. 20 minutter.
  Bussforbindelser til flere byer i nærheten.

  Det er også bilutleieselskaper på flyplassen, kjekt for den som skal på alpinferie med flere stopp.

  Cortina d'Ampezzo

  Et flott skiområde i Dolomittene, nord-øst for Milano. I Cortina d’Ampezzo kan du stå på ski i alt fra enkle barne- og familievennlige bakker til løyper som krever at du er en erfaren skikjører.

  Det er også godt med langrennsløyper i området. Cortina er Italias posheste skisted, med barer, restauranter, dyre butikker og mulighet for deilige spa-opplevelser. Se og bli sett :)

  Zermatt

  Sveitsiske Zermatt, helt inntil den italienske grensen, står ikke tilbake for Cortina på jet-set-skalaen. Zermatt er et eldorado for skikjørere, med høyfjellskjøring, masse muligheter for off-piste og fantastiske bakker. Du kan kjøre ned på både den italienske og den sveitsiske siden av skianlegget. Greit å komme seg til «din» side før anlegget stenger for kvelden!

  De italienske alper

  Flotte skiopplevelser venter i de italienske alper

  Verd å oppleve i Milano

  En tur til Milano er også en fryd for ganen, men en masse herlige spisesteder og deilig, italiensk drikke. Sentrum av byen har mange flotte severdigheter.

  Duomo di Milano

  Domkirken i sentrum av Milano er byens mest berømte bygg. Byggingen av kirken startet i 1386, men den ble ikke fullført før i 1965. Fasaden, ferdigstilt i 1813, er i gotisk stil og er full av utsmykninger. Hele 3500 skulpturer og statuter pryder den storslåtte fasaden.

  Duomo di Milano, Domkirken i sentrum av Milano

  Besøk på San Siro

  AC Milan og Inter - here we come! Benytt muligheten og bli med på guidet tur på San Siro-stadion. Omvisninger arrangeres de fleste dager bortsett fra på kampdager. Det tilbys familierabatter og hvis du har med deg småbarn er det greit å vite at det er stellerom for de minste også. Mer informasjon finner du her

  San Siro-stadion i Milano

  Galleria Vittorio Emanuele II

  Like ved Duomo de Milano, med inngang fra den store plassen foran kirken ligger den vakre shoppingarkaden Galleria Vittorio Emanuele II. Her finner du mange av de dyre italienske klesmerkene, men det er også rimeligere brands her. Selvsagt får du god kaffe med tilhørende småkaker også.

  Galleria Vittorio Emanuele II

  Duomo di Milano - Milanos mest kjente bygg

  Duomo di Milano - Milanos mest kjente bygg

  Ikke stress - det er mer å se

  Bergamo og andre fine steder

  Mange haster rett fra flyplassen til reisemål et stykke unna Bergamo, men hvorfor stresse? Gamlebyen i Bergamo er vakker og full av herlige italienske restauranter og spennende butikker.

  Bergamo er populær blant milaneserne, mange pleier å reise hit i helgen.
  Andre fine steder å besøke er Como ved den vakre sjøen Lago di Como og byen Brescia en time med tog øst for Bergamo.

  Hele området rundt Bergamo, som hører til Lombardia-regionen i Italia, har masse spennende historie, og for den vininteresserte er det nok å glede seg over.

  Gamlebyen i Bergamo

  Gamlebyen i Bergamo