Flyr logo

Bagasjehåndtering og trafikkendringer

Bagasje

Sammen med våre dyktige samarbeidspartnere på flyplassene jobber vi hele tiden for at din bagasje skal komme trygt frem til reisemålet sammen med deg. Likevel kan det dessverre oppstå situasjoner hvor innsjekket bagasje blir skadet eller ikke når frem til reisemålet. Her vil du finne informasjon om hva du skal gjøre i slike situasjoner:

Domestic Transfer

Alle passasjerer med gjennomgående billett som reiser med Flyr som kommer fra utlandet* og skal fly videre i Norge samme dag, kan benytte Domestic Transfer.

Passasjerer må passere tollen ved gate D2 merket Toll/Domestic Transfer og kommer deretter rett inn i avgangshallen for innlandsflyvninger. Bagasjen blir overført til neste fly om den er merket til endelig bestemmelsessted og ikke inneholder dyr eller våpen.

NB! Har du med dyr eller våpen på reisen kan du ikke benytte Domestic Transfer.

Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet. Dersom bagasjen ikke er sjekket inn til neste destinasjon, må du hente den i ankomsthallen og sjekke inn på nytt.

Ønsker du å handle på Tax free er dette fortsatt mulig før du passerer tollen ved gate D2.

Domestic Transfer - slik gjør du det

1: Følg skilting merket "Transfer"
2: Gå til "Domestic Transfer" nær gate D2, i gult område
3: Benytt muligheten til å handle tax free-varer om ønskelig
4: Passér Toll/Domestic Transfer, se etter din neste avgang på skjermene og finn veien til gate

*gjelder ikke reisende fra Alghero (AHO), Berlin (BER), Billund (BLL), Dubrovnik (DBV), Genève (GVA), Montpellier (MPL), Palermo (PMO), Salzburg (SZG), Thessaloniki (SKG), Valencia (VCA) eller Zadar (ZAD)

Forsinkede/kansellerte avganger

Vi jobber hardt for at våre avganger skal være presise, men dessverre kan enkelte forsinkelser eller kanselleringer forekomme. Det er viktig at du holder deg oppdatert på informasjon vedrørende din avgang på flyplassen.

Ved en eventuell forsinkelse eller kansellering vil vi alltid stå klare til å hjelpe deg, slik at du kommer frem til ditt reisemål så raskt det lar seg gjøre. Samtidig vil vi alltid sørge for at du får den forpleiningen du har krav på, i henhold til forordningen EU261. Du kan lese mer om dine rettigheter som passasjer her.

Vi anbefaler deg om å rette et eventuel krav direkte til oss gjennom chatten vår. Ved bruk av eksterne tjenester for kravinnhenting må du oppgi den samme informasjonen som du må til oss, men eksterne leverandører tar opptil 50 % av kompensasjonen i betaling.

Under finner du informasjon om hva som skjer ved eventuelle forsinkelser eller kanselleringer:

Utlegg

Dersom du har utlegg som følge av forsinket eller skadet bagasje, forsinkelser eller kanselleringer som du mener vi bør dekke, kan du melde inn dine krav til oss via chat eller e-post innen 7 dager etter at reisen ble gjennomført. Eksempler på utlegg kan være kjøp av toalettartikler, taxi eller andre utgifter som er en konsekvens av at din reise med oss ble forsinket eller kansellert. 

Forsinkelse med gjennomgående billett

Dersom den foregående flyvningen din med oss blir forsinket slik at du ikke rekker den neste Flyr-flygningen din og hele reisen din med Flyr er i samme bestilling (dvs. at det er samme bestillingsreferanse for hele reisen), vil vi sørge for at du blir booket om på neste ledige avgang til reisemålet ditt.

På flyplassen vil våre representanter ved innsjekkingsområdet og ved gate kunne hjelpe deg. I tillegg kan du alltid ta kontakt med kundesenteret vårt på chat eller telefon. Dersom det ikke er mulig å reise videre før neste dag, vil vi sørge for at du får overnatte på hotell.

Refusjon av billetten

Alle våre billetter kan kanselleres og refunderes innen 24 timer fra bestillingen ble gjennomført. Etter 24 timer er det kun skatter og avgifter som kan refunderes dersom billetten ikke blir benyttet, med unntak av Fleks-billetter som kan refunderes i sin helhet frem til 30 minutter før oppsatt rutetid. Det er opp til hver enkelt passasjer å kreve refusjon av skatter og avgifter ved ubenyttede billetter.

Ønsker du å rette et krav til Flyr?

Ta kontakt med vår kundeservice via chat så hjelper vi deg!