Bagasjehåndtering og trafikkendringer

Bagasje

Sammen med våre dyktige samarbeidspartnere på flyplassene jobber vi hele tiden for at din bagasje skal komme trygt frem til reisemålet sammen med deg. Likevel kan det dessverre oppstå situasjoner hvor innsjekket bagasje blir skadet eller ikke når frem til reisemålet. Her vil du finne informasjon om hva du skal gjøre i slike situasjoner:

Domestic Transfer

Ankommer du Oslo Lufthavn fra utlandet* og har en gjennomgående flybillett videre innenlands samme dag? Da kan du benytte deg av Domestic Transfer.

Dermed slipper du å tenke på bagasjen, er sjekket inn helt frem til ditt endelige reisemål og kan gå rett til gate. Innsjekket bagasje flyttes over til ditt neste fly.

NB! Reiser du med dyr eller våpen kan du ikke benytte Domestic Transfer. Det er også enkelte flyplasser i utlandet som ikke har støtte for ordningen.


Slik benytter du Domestic Transfer:

  • Følg skiltene merket "Transfer" når du går av flyet i Oslo.
  • Gå til Domestic Transfer ved gate D2. Gult område.
  • Finn riktig gate for din neste flyvning og nyt enkelheten.

Om du ønsker å handle på Tax Free i Oslo kan du gjøre det før du passerer tollen på vei inn i innlandsterminalen.


* Ordningen gjelder ikke på reiser fra Alghero (AHO), Athen (ATH), Billund (BLL), Dubrovnik (DBV), Genève (GVA), Ibiza (IBZ), Montpellier (MPL), Palermo (PMO), Salzburg (SZG), Thessaloniki (SKG) og Zadar (ZAD).

Forsinkede/kansellerte avganger

Vi jobber hardt for at våre avganger skal være presise, men dessverre kan enkelte forsinkelser eller kanselleringer forekomme. Det er viktig at du holder deg oppdatert på informasjon vedrørende din avgang på flyplassen.

Ved en eventuell forsinkelse eller kansellering vil vi alltid stå klare til å hjelpe deg, slik at du kommer frem til ditt reisemål så raskt det lar seg gjøre. Samtidig vil vi alltid sørge for at du får den forpleiningen du har krav på, i henhold til forordningen EU261. Du kan lese mer om dine rettigheter som passasjer her.

Vi anbefaler deg om å rette et eventuel krav direkte til oss gjennom chatten vår. Ved bruk av eksterne tjenester for kravinnhenting må du oppgi den samme informasjonen som du må til oss, men eksterne leverandører tar opptil 50 % av kompensasjonen i betaling.

Under finner du informasjon om hva som skjer ved eventuelle forsinkelser eller kanselleringer:

Utlegg

Dersom du har utlegg som følge av forsinket eller skadet bagasje, forsinkelser eller kanselleringer som du mener vi bør dekke, kan du melde inn dine krav til oss via chat eller e-post innen 7 dager etter at reisen ble gjennomført. Eksempler på utlegg kan være kjøp av toalettartikler, taxi eller andre utgifter som er en konsekvens av at din reise med oss ble forsinket eller kansellert. 

Forsinkelse med gjennomgående billett

Dersom den foregående flyvningen din med oss blir forsinket slik at du ikke rekker den neste Flyr-flygningen din og hele reisen din med Flyr er i samme bestilling (dvs. at det er samme bestillingsreferanse for hele reisen), vil vi sørge for at du blir booket om på neste ledige avgang til reisemålet ditt.

På flyplassen vil våre representanter ved innsjekkingsområdet og ved gate kunne hjelpe deg. I tillegg kan du alltid ta kontakt med kundesenteret vårt på chat eller telefon. Dersom det ikke er mulig å reise videre før neste dag, vil vi sørge for at du får overnatte på hotell.

Refusjon av billetten

Alle våre billetter kan kanselleres og refunderes innen 24 timer fra bestillingen ble gjennomført. Etter 24 timer er det kun skatter og avgifter som kan refunderes dersom billetten ikke blir benyttet, med unntak av Fleks-billetter som kan refunderes i sin helhet frem til 30 minutter før oppsatt rutetid. Det er opp til hver enkelt passasjer å kreve refusjon av skatter og avgifter ved ubenyttede billetter.

Ønsker du å rette et krav til Flyr?

For å behandle saken din på best mulig måte, kan du sende oss følgende informasjon til vår e-post: [email protected]

  • En kort forklaring på hva du søker kompensasjon for
  • Bookingreferansen det gjelder
  • Fullt navn og telefonnummer
  • Eventuelle kvitteringer for utlegg som ønskes refundert
  • Kontonummer for utbetaling