Alpeguiden: Få Flyr-pilotens beste tips

I Alpene finnes utallige muligheter for deg som elsker å sette utfor nypreparerte løyper. Men blant snøhvite topper og koselige småbyer er det også mye annet du kan oppleve – enten du reiser med partneren, venner eller familie. Hent inspirasjon og få tips fra Flyr-pilot Anine!

Bestill billetter

Bestill billetter

Feb 2023 - Mai 2023
  Alle priser er i

  Fly direkte til Genève, Salzburg og Milano Bergamo til hyggelige Flyr-priser denne vinteren, da har du mer til overs til selve turen, enten du vil unne deg et finere hotell-opphold, en guidet tur i en sjokoladefabrikk eller litt ekstra mat og drikke mens du har pause fra skikjøringen.

  Flyr-piloten: – Verdens beste utsikt!

  Pilot i Flyr, Anine Vilhelmsen Haug har til vanlig verdens beste kontorutsikt bak spakene i cockpit. Når hun har fri spenner hun gjerne på seg skiene og setter utfor, slik som da hun tilbrakte noen feriedager i Saalbach Hinterglemm for en tid tilbake. Vi benyttet sjansen til å spørre om hun kunne ta med seg sine beste tips til deg som skal reise til Alpene.

  Fra sitt kontor oppe i lufta har Flyr-pilot god utsikt over Alpene. For ordens skyld: Anines pilot-kollega holdt spakene da bildet fra cockpit ble tatt. Foto: Anine Vilhelmsen Haug

  Hvorfor Saalbach Hinterglemm?
  – Vi reiste dit av to hovedgrunner; det ligger kun 1 time 30 min kjøretid fra Salzburg flyplass, og fordi de tilbyr et stort og variert løypenettverk fordelt på 408 km og 121 heiser.

  Hva så du mest frem til da du besøkte alpene?
  – Det var å få stå på ski med verdens flotteste backdrop/utsikt, men også til å dra på afterski og spise god lokal mat.

  Har du en opplevelse/aktivitet fra ferien som du vil trekke fram som en favoritt?
  – Afterski! Avslutt dagen med en forfriskning fortsatt iført skistøvler mens du danser til tyske schlagere. Et annet høydepunkt for såre muskler etter en lang dag på ski er selvfølgelig en tur innom en sauna eller jacuzzi. Deretter tidlig i seng for å gjøre det samme igjen neste dag.

  Kan du anbefale en matopplevelse?
  – Del opp dagen med en god lunsj i bakken som for eksempel "currywurst" og "wiener schnitzel" med lokal drikke. Til dessert må man prøve "kaiserschmarrn", en luftig og strimlet pannekake servert med varm eplemos. Ganske mektig, men veldig godt! Restaurantene i bakken serverer også god middag!

  Har du noen praktiske tips til den som flyr til Salzburg?
  – Fra Salzburg til Saalbach Hinterglemm er det enklest og rimeligst å forhåndsbestille plass på en minibuss. Her er det mange alternativer å velge mellom så gjør litt research. Flyplassen er ikke stor, men det er mye trafikk dit i høysesongen, så beregn god tid. Ta gjerne med egne ski – de kan du sjekke inn som ordinær bagasje med Flyr.

  Det er viktig med litt påfyll av energi i bakken. Foto: Anine Vilhelmsen Haug

  Flere skieventyr i Alpene

  Fra våre reisemål i Alpene er det kort vei til en rekke populære skisteder. Vil du lese mer? Klikk deg videre til vår komplette oversikt over populære skisteder du kan reise til fra Salzburg, Genève og Milano Bergamo.

  En bag er en bag – skiutstyret også

  Med Smart-billetten vår kan du ta med deg både koffert og skiutstyr som innsjekket bagasje uten ekstra kostnad. Billetten kan endres gebyrfritt så mange ganger du vil inntil 3 dager før avreise.

  1 x liten veske under setet
  1 x kabinbagasje i hattehyllen
  2 x innsjekket bagasje
  Setereservasjon

  Førstemann ned

  Du trenger ikke være ski-frelst i Salzburg for å ha glede av fart og moro i snøen. Kanskje du husker hvor gøy det var å ake som barn, selv om du måtte trekke kjelken tilbake til toppen?

  Gjenopplev spenningen fra akebakken i en av de mange fullskala ake-traséene i Alpene. I Les 4 Vallées og Verbier, som ligger omtrent to timers kjøretur fra Genève, kan du tilbakelegge 700 høydemeter på kjelken – og gondolbanen tar både deg og kjelken til toppen.

  Kuperte svinger, fart, formidabel utsikt og ikke minst gode muligheter for å stikke av med seieren i reisefølgets uoffisielle akekonkurranse.

  Ta trugene fatt

  En genial måte å ta inn det fantastiske landskapet i Alpene på er å legge ut på trugetur – de fleste ski-resorter leier ut truger, staver og kart over gode løyper. Velg en løype og en vanskelighetsgrad som passer deg og ta med litt niste dersom ikke turen legges innom et sted som serverer mat.

  Husk å vise respekt for vær- og skredvarsel og lagre gjerne telefonnummer til skistedets redningstjeneste.

  Ta trugene fatt! Mange steder leier ut truger, staver og kart over fine traséer.

  Finn frem hobbyfotografen i deg

  Drømmer du om å knipse bedre bilder og kanskje sprite opp motivene dine litt ekstra? Med dramatiske fjellsider og idylliske landskap som bakgrunn kan du virkelig få testet kameraferdighetene og fylt kamerarullen med noen lekre blinkskudd – enten du er interessert i natur, trenger bilder til et fotoprosjekt eller ønsker å pynte opp veggen din i sosiale medier.

  Husk at du ikke trenger strålende sol for å få fine bilder – overskyet vær gir faktisk ypperlig fotolys!

  Oppdag Alpene med leiebil

  Rentalcars.com lar deg bestille leiebil på titusenvis av steder verden over. Finn tilgjengelige biler i Milano eller andre Alpedestinasjoner og bestill din leiebil nå.

  Sjokoladelandet Sveits

  Forbinder du sveits med sjokolade? Ikke så rart, flere velkjente sjokolademerkerkommer fra Sveits. Har du alltid villet besøke en sveitsisk sjokoladefabrikk finnes det faktisk en flott en kun halvannen times kjøretur fra Genéve. Cailler-fabrikken i Broc har et eget museum hvor du kan sette deg inn i sjokoladehistorien, lære om ingrediensene, sette sammen din egen sjokolade og selvfølgelig smake på masse deilig sjokolade.

  Våre beste tips til Milano-turen

  Vi flyr til Bergamo flyplass ved den sørlige foten av Alpene og du kan fint komme deg til skistedene Courmayeur og Cortina fra Bergamo flyplass. Bergamo også kun en times kjøretur fra Milano by, og vi spurte våre kolleger om deres beste tips til hva man kan gjøre i byen dersom man ikke skal stå på ski eller snowboard, og her har vi noen tips:

  • Shopping i den berømte handlegaten Rue du Rhône
  • Nyt deilig mat ved Naviglio-kanalen
  • Lær deg å lage fersk pasta og nydelig tiramisu på skikkelig, italiensk vis

  Hvor mye snø?

  Lurer du på hvor mye snø som ligger i Alpene? Følg lenken og sjekk snødybden for ditt reisemål samt når siste snø falt.

  Mer fra Flyr

  Bli bedre kjent med oss eller få andre tips til din neste reise